1 september 2023

SOC 2 voor start ups én scale ups

De gedachte dat uw klanten alleen goed functionerende software en een scherpe prijs willen is al even verouderd. Het verlangen naar zekerheid over de informatiebeveiliging groeit. Kunt u dit als leverancier niet aantonen dan verliezen uw (nieuwe) klanten het vertrouwen in uw dienstverlening. En laat vertrouwen nu net de basis zijn voor continuïteit en groei van uw bedrijf, ongeacht of u nu een start-up of een scale up bent.

Aan u de vraag; kunt u aantonen dat u de informatiebeveiliging op orde heeft?

Toon het aan met SOC 2

Met een SOC 2 Type 2 rapport, gebaseerd op richtlijn ISAE 3000, kunt u aantonen dat u adequate interne beheersingsmaatregelen heeft ingericht, voldoet aan internationaal geaccepteerde standaarden voor serviceorganisaties en dat uw systemen goed beveiligd zijn. Ook kunt u met een SOC 2 rapport aantonen dat de beschikbaarheid van uw systeem voldoet aan de eisen, dat de informatie vertrouwelijk wordt behandeld en zelfs dat de privacy van natuurlijke personen in de systemen is gewaarborgd. Een SOC 2 is daarmee een geaccepteerde standaard rapportage, maar kan tevens naar uw behoefte (en die van uw klant) worden aangepast!

SOC 2 compliance voor start-ups

Recentelijk hebben wij een snelgroeiende start-up mogen helpen. De groei van dit bedrijf verliep in zo’n snel tempo dat de organisatie een grote Amerikaanse prospect aantrok. Een goed teken, maar een SOC 2 assurance rapport werd hierdoor onontbeerlijk. De potentiële klant wil zekerheid in de vorm van een (SOC 2) verklaring. Zonder verklaring wordt simpelweg geen zaken gedaan.

Toon met een verklaring aan dat uw dienstverlening betrouwbaar is en win het vertrouwen van potentiële klanten.

SOC 2 compliance voor scale-ups

Ook voor scale-ups, is een assurance verklaring zoals SOC 2 of ISAE 3402 van belang.

Een van onze klanten levert al langere tijd IT-diensten en heeft een mooi klantenbestand opgebouwd. Uiteraard speelde informatiebeveiliging hier altijd al een grote rol, maar in een snel veranderend IT-landschap en aangescherpte wet- en regelgeving kwamen zij zelf bij ons met de vraag naar een SOC 2 compliance verklaring. Zij weten dat bij hun (potentiële) klanten de wens naar zekerheid op het gebied van informatiebeveiliging en beheersing van systemen en procedures groeit.

De manier om je klanten deze zekerheid te geven is door middel van een assurance rapport zoals SOC 2.

Voordelen SOC 2

  • De kwaliteit van de aan u uitbestede processen is gewaarborgd richting uw klanten.
  • U krijgt van een externe partij bevestigt dat uw organisatie goed beheerst wordt.
  • Het is niet langer noodzakelijk dat opdrachtgevers auditors bij u langs sturen.
  • Uw organisatie is ‘in control’ en dit draagt u uit naar (nieuwe) klanten.
  • U kunt het invullen van RFI’s voor prospects beperken door ze inzage te geven in uw SOC2 rapportage.
  • Het proces van het behalen van een SOC2 verklaring helpt uw organisatie in de volgende stap van interne controle volwassenheid.

IT audit ondersteuning

Wilt u in contact komen met onze SOC 2 compliance specialisten om meer te weten te komen over deze vorm van assurance en wij hierbij kunnen ondersteunen? Bel ons dan op 076-5019470 of laat hieronder uw gegevens achter. Eén van onze SOC2 specialisten neemt dan spoedig contact met u op.