VIPP audit

Een VIPP-audit is een evaluatieproces dat wordt uitgevoerd door een geaccrediteerde IT-auditor om te bepalen of de doelstellingen van het VIPP-programma zijn behaald. Het VIPP-programma, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en beheerd door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), heeft als doel de digitalisering van de gezondheidszorg te versnellen. De audit wordt uitgevoerd volgens een specifieke handleiding en beoordelingsmatrix, die zorgen voor consistentie in de beoordeling van de prestaties.

VIPP audit

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft in overleg met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) een beleidskader opgesteld voor de subsidiëring van het VIPP programma. Het is een voorwaarde de audit uit te laten voeren door een geaccrediteerde, bij de NOREA ingeschreven IT-auditor.

Een VIPP audit wordt uitgevoerd op basis van een handreiking die onder de verantwoordelijkheid van de NVZ is opgesteld. De handreiking biedt een toetsbaar kader en hiermee een concreet handvat voor het uitvoeren van de audit.

De handreiking is aangevuld met een VIPP-beoordelingsmatrix, verdeelt over Module A1 en Module A2, om te voorkomen dat grote verschillen ontstaan in zowel de diepgang van de assessment als het beoordelen van de afwijkingen.

Onze VIPP ondersteuning

Wanneer u wilt weten of een doelstelling is gehaald, dient een eindtoets aangevraagd te worden bij een IT-auditorganisatie. Het VIPP versnellingsprogramma loopt tot 31 december 2019. Wij kunnen u helpen bij het uitvoeren van het VIPP-assessment.

Meer weten over het VIPP-assessment? Eén van onze IT-auditors helpt u graag verder.

2-Control

076-5019470

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of opmerkingen over onze IT-auditdiensten? Wij horen graag van u. Vul uw gegevens in het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen via het telefoonnummer aan de linkerkant.

Ons toegewijde team staat klaar om u te helpen met eventuele vragen of problemen. Wij streven ernaar om u de best mogelijke service te bieden.

Vul ons contactformulier in