1 januari 2024

Hoe verloopt een audit?

Bij 2-Control begrijpen we dat de wereld van IT complex en dynamisch is. Daarom hebben we een gestructureerd en grondig proces ontwikkeld voor onze IT-audits.

Evaluatie & Audit

Elke IT-audit begint met een uitgebreide evaluatie van uw IT-systemen en -processen. Afhankelijk van het type audit voeren wij eerst een pré-audit uit. Hierin brengen we in kaart in hoeverre uw organisatie voldoet aan bepaalde normen. Naar aanleiding van onze pre-audit voert u zelf de noodzakelijke maatregelen door om uw systemen beter te beschermen. Vervolgens beoordeelt ons team van ervaren auditors de effectiviteit van uw IT-beheer, de beveiliging van uw systemen en de naleving van relevante regelgeving en normen in de definitieve audit. We kijken naar alles wat relevant is, van uw hardware en software tot uw IT-beleid en procedures. Daarnaast onderzoeken we ook de risico’s die verbonden zijn aan uw IT-omgeving en hoe deze worden beheerd.

Rapportage

Na de evaluatie stellen we een gedetailleerde assurance rapportage op van onze bevindingen. Deze rapportage bevat een onafhankelijk oordeel, waarmee de kwaliteit van de dienstverlening wordt aangetoond. Aanvullen op het rapport verstrekken we ook aanbevelingen voor verbeteringen via een Management Letter. We leggen duidelijk uit wat de problemen zijn, waarom ze belangrijk zijn en hoe u ze kunt aanpakken. Ons doel is om u te helpen eventuele zwakke punten in uw IT-omgeving te versterken en uw bedrijfsvoering te optimaliseren. 

Soorten IT-audits

We kunnen verschillende soorten IT-audits uitvoeren, zoals DigiD, NEN 7510/ISO 27001, ISAE 3402 en SOC 2. Elk van deze audits heeft een specifieke scope en vereisten, maar het algemene proces blijft hetzelfde. Ongeacht het type audit, ons doel is altijd om de kwaliteit van uw informatiebeveiliging aantoonbaar te maken.

Samenwerking

Bij 2-Control geloven we in samenwerking. We werken nauw samen met u gedurende het hele auditproces, van de initiële evaluatie tot de eindrapportage. We zijn er om uw vragen te beantwoorden, u te begeleiden door het proces en u te helpen begrijpen hoe u uw IT-systemen en -processen kunt verbeteren.

Wilt u meer weten over hoe een IT-audit bij 2-Control verloopt? Neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om u te helpen uw IT-systemen en -processen te verbeteren en uw bedrijfsvoering te optimaliseren.

Ontdek al onze IT-auditdiensten

2-Control

076-5019470

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of opmerkingen over onze IT-auditdiensten? Wij horen graag van u. Vul uw gegevens in het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen via het telefoonnummer aan de linkerkant.

Ons toegewijde team staat klaar om u te helpen met eventuele vragen of problemen. Wij streven ernaar om u de best mogelijke service te bieden.

Vul ons contactformulier in